• 129
    Shares

Masalah besar bagi kaum perempuan adalah time nak balik raya, pening kepala nak pilih baju mana yang nak dibawa. Bila dah buat keputusan, nak susun bagi muat dalam beg pun dah jadi satu hal.

Relaks girl. Bukan korang je yang alami masalah macam ni. Kadang-kadang lelaki pun serabut otak nak pack baju dorang dalam satu beg yang tak berapa nak besar. Iye la kalau balik kampung takkan pula nak bawa beg sebesar guni kan?

Nah, REMAJA bagi tip macam mana korang boleh bawa pakaian yang banyak tapi tak perlu banyak-banyak beg. Cukup satu beg je, asalkan tahu macam mana nak susun dengan baik.

1. Asingkan jenis pakaian, mana yang ringan boleh digulung dan jenis tebal dilipat dua.

2. Untuk pakaian dalam pula, gulung dan asingkan dalam pouch bag

3. Pakaian yang digulung disusun pada bahagian lapisan bawah beg

4. Bagi seluar panjang, boleh gunakan taktik ini

5. Selepas itu, letakkan baju yang digulung ke atas lapisan seluar panjang tadi

6. Kemudian, baju-baju tebal yang dilipat dua diletak pada bahagian atas sekali

7. Lipat lebihan seluar panjang tadi seperti membungkus kesemua pakaian yang ada dalam beg

8. Di antara celahan baju juga boleh diisi dengan kasut dan aksesori lain. Bungkus cantik-cantik dan letakkan bawah celahan ruang yang ada

9. Ok dah siap

Tak cukup dengan itu, meh kami share lagi tip dalam bentuk video yang dikongsi oleh bro ini pula. Selamat mencuba.

 

CER KOMEN SIKIT

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendalikan Oleh Astro Group

error: